Koulutus ja työkokemus pianoalalla

Tarjoan soittimellesi usean vuoden kokemukseni pianojen ja flyygelien parista. Tutustu tarkemmin täältä.

ARLAINSTITUUTTI, Espoo 1991

Pianonvirittäjän ammatillinen peruskoulutus ja tutkinto. Pianonvirittäjän tutkinto antaa valmiudet pianojen ja flyygeleiden virittämiseen, pianojen huoltamiseen sekä tietysti yksityisenä ammatinharjoittajana toimimiseen.

YKSITYINEN PIANONVIRITTÄJÄ VUODESTA 1991

Pianonvirittäjän ammattia olen harjoittanut lähinnä pääkaupunkiseudulla. Yksittäisiä työtilaisuuksia on toki tullut ympäri suomen.

PIANOMESTARIT OY, Nummela 1991-1993

Pianomestareilla sain melkoisesti kokemusta pianon ja flyygelin peruskorjaamisesta. Tämä perinteikäs pianokorjaamo teki ja tekee edelleen todella korkeatasoisia pianojen ja flyygeleiden peruskorjauksia. Pianomestareiden verstaalla korjasin soittimien äänipohjia, kielisiltoja ja viritystukkeja. Punoin uusia bassokieliä ja kielitin soittimia. Rakensin, käynnistin ja säädin pianon ja flyygelin koneistoja.

KESKUSPUISTON AMMATTIOPISTO, Espoo vuodesta 1997

Pianonvirityksen lehtori. Keskuspuiston ammattiopistossa olen pianonvirityksen opetustyön ohella kehittänyt pianonvirittäjän ammatillista koulutusta sekä ammatillista perustutkintoa. Lisäksi olemme koululla yhdessä opiskelijoiden kanssa kehittäneet ja kokeilleet uusia erilaisia pianonviritysalan työtekniikoita sekä kehittäneet uusia työkaluja. Pianonvirittäjän ammatti on sinänsä vanha ja todella perinteikäs, mutta jotakin uutta aina löytyy. Oman opettajaurani aikana Keskuspuiston ammattiopistosta on valmistunut yli 60 pianonvirittäjää. Lisätietoja: www.keskuspuisto.fi

BÖSENDORFER, Wien ja Wienerneustadt, Itävalta 2001

Omaa ammattitaitoa laajentaakseni ja kehittääkseni olen hakeutunut ulkomaille opiskelemaan. Bösendorferin flyygelitehtaalla opiskelin flyygelin koneiston käynnistystä ja säätämistä sekä flyyglin intonointia, eli äänenrakennusta.

MOSAMBIK, Maputo, 2002-2004

Toteutimme Arlainstituutin ja Mosambikin kansallisen musiikkikoulun välisen kehitysyhteistyöprojektin vuosina 2002-2004. Tänä aikana huolsimme kahdella periodilla opiskelijoiden kanssa musiikkikoulun pianoja maan pääkaupungissa Maputossa. Kolmannella ja viimeisellä periodilla koulutin musiikkikoulun omaa pianonvirittäjää sekä koulun muuta henkilökuntaa pianojen huoltotöissä. Reissut olivat todellista "McGyver" -touhua. Iso osa työajasta meni vaihtoehtoisten materiaalien ja työtapojen suunnitteluun. Mosambikissa ei juurikaan ole varsinaista pianonvirittäjäkulttuuria, eikä varsinkaan pianoalan materiaaleja...

KAWAI, Hamamatsu, Japani 2005

Opiskelin Kawain flyygelitehtaan pianolaboratoriossa konserttiflyygelin koneiston käynnistystä ja säätämistä sekä flyygelin intonointia. "Tee mitä teet, mutta tee se hyvin tai älä tee sitä ollenkaan..." "Täällä ei ajalla sinänsä ole mitään merkitystä. Ensiluokkainen laatu on ainoa asia, mitä sinulta vaaditaan" Opintojeni päätteeksi suoritin MPA, (Master of Piano Artisan), tutkinnon.

SUOMEN PIANOMESTARIT Oy, 2009

Kesäkuussa 2009 lunastin yhdessä kollegani Tuomas Sieväsen ja Arttu Tervon kanssa Flyygelimestarit Oy:n liiketoiminnan. Muutimme yhtiön nimen takaisin alkuperäiseksi Pianomestarit Oy:ksi. Yhtiö jatkaa edelleen 40-vuotista perinnettään pianojen ja flyygeleiden korkealuokkaisena peruskorjaamona Vihdin Nummelassa. Yritys myös työllistää kolme pianonkorjaajaa.

HELSINGIN KONSERVATORIO, 2014

Pianonvirityksen lehtori. Pianonvirittäjäkoulutus siirtyi Keskuspuiston ammattiopistosta Helsingin konservatorioon elokuussa 2014. Oma toimipaikkamme on Helsingin Lauttasaaressa. Pianonvirityksen opetustyö on pysynyt entisellään, mutta koulutuksenjärjestäjä on uusi. Konservatorio työpaikkana antaa paremman mahdollisuuden kehittää ja parantaa pianonvirittäjäkolutusta entisestään. Siirtymisen myötä käynnistyi itsellä 18. vuosi pianonviritysalan opettajana.

Täältä voit lukea ohjeita pianonomistajalle.